Juuri nyt saamme tehdä kiihtyvään tahtiin havaintoja kevään etenemisestä luonnossa, mutta kevään merkit näkyvät myös lähikaupan hyllyillä. Parsaa on ollut tarjolla tasaisesti jo hyvän aikaa, mutta hiljalleen alkavat myös hinnat olla keväisemmissä lukemissa. Tämä havainto aiheutti sellaisen kevätvillin, että nappasin kaveriksi vielä rasiallisen tuoksuvia espanjalaisia mansikoita. Näistä aineksista syntyy yhdessä herkullinen salaatti, joka on niin mehukas ja täynnä ihania makuja, ettei mielestäni kaipaa enää mitään kastikkeita.
Parsa-mansikkasalaatti
reilut annokset kahdelle
450 g vihreää parsaa
200 g mansikoita
75 g fetaa
100 g erilaisia pienilehtisiä salaatteja, kuten
punamangoldi
pinaatti
rucola
50 g mungpavun ituja
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Siisti parsat, kuori tarvittaessa ja poista puumainen tyviosa. Lado parsat riviin uunivuokaan, pirskota muutama pisara oliiviöljyä ja paahda 225°C uunissa noin kymmenen minuuttia. Ripottele voinokareita sinne tänne sulamaan, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Voit myös grillata parsat samalla periaatteella pari minuuttia per puoli.
Valuta oliiviöljy pestyihin ja kuivattuihin salaatinlehtiin ja sekoita itujen kanssa sormilla pöyhien. Annostele lautasille ja kasaa päälle pätkitty parsa, mansikat ja murusteltu feta. Voit myös koristella annokset kourallisella ituja paahdettujen pinjansiementen tapaan. Nauti keväästä!
Parhaimmat idut kasvatat itse, helposti ja nopeasti!
Huuhtele pavut huolellisesti ja laita ne isoon lasipurkkiin. Huomioi, että papujen tilavuus kuusinkertaistuu idätyksen aikana. Kiinnitä tiheä verkkokangas purkin suulle kuminauhalla. Liota 8 tuntia, kaada vesi pois ja huuhtele pavut kertaalleen. Aseta purkki alassuin kallelleen ja nosta pimeään tai peitä liinalla, sillä pavut itävät parhaiten pimeässä. Huuhtele pavut vähintään kahdesti päivässä idätyksen aikana. Idut valmistuvat 3-6 vuorokaudessa. Huuhtele aina ennen käyttöä ja säilytä valmiit idut jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti