maanantai 16. maaliskuuta 2015

"All you need is love. But a little chocolate now and then doesn't hurt."




Välivuosia ei ehkä enää aikuisena juhlita, mutta jospa nyt yksi suklaakakku syntymäpäivän kunniaksi! Tahdoin leipoa upeannäköisen suklaarullan Otavan Seitsemän tähden leivontakirjasta, jonka olen saanut joululahjaksi vuonna 2004 Seitsemän tähden keittokirjan kanssa. Näitä kirjoja olen lukenut huvin vuoksi uudestaan ja uudestaan, niin, että sivujen kulmat alkavat jo paikoitellen käpristellä. Tämä ihana suklaakakku säilyy jääkaapissa kolme päivää ja sen voi myös pakastaa. Tällöin sen luvataan säilyvän kolme kuukautta.

Leivoin kakun täsmälleen alla olevalla ohjeella, mutta koska perheessämme oli vain kaksi herkuttelijaa, eikä paria kahvittelijaa enempää, leikkasin suikaleet ohjetta paljon leveämmiksi, jotta kakusta tulisi korkea ja halkaisijaltaan suloisen pieni. Rullasin suikaleita niin pitkälle kuin ne riittivät ja siistin pyöreän pohjan sitten tämän mukaan. Lisäksi peitin koko kakun tuhdilla kerroksella suklaatäytettä, jättäen pinnat huolettomasti huolittelematta. 



Ylellinen suklaarulla
Seitsemän tähden leivontakirja, Otava

10-12 hengelle

kakkupohja:

6 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 maustemitta suolaa
2 rkl vettä

Vuoraa uunipelti sekä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele ne. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Seulo yhteen vehnä- ja perunajauhot sekä kaakao. Vaahdota keltuaiset, 1 dl sokeria, suola ja vesi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Sekoita vähillä liikkeillä valkuais- ja keltuaisvaahdot keskenään ja nostele sekaan jauhoseos. Kaada 1/3 taikinasta kakkuvuokaan ja loput uunipellille. Paista kumpaakin kakkua 225°C:ssa uunin keskiosassa 6-8 minuuttia. Kumoa kakkupohjat sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä vuokien alla.




täyte:

400 g voita
2 dl tomusokeria
4 dl vaniljakiisseliä
mausteeksi vanilliinisokeria
tai kaakaolikööriä
150 g tummaa suklaata
mantelilastuja koristeluun


Sekoita voi siivilöidyn tomusokerin kanssa tasaiseksi. Lisää voin sekaan kiisseliä pienissä erissä koko ajan vatkaten ja mausta vanilliinisokerilla tai liköörillä. Ota voikreemitäytteestä noin 1/3 erilleen jääkaappiin. Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä hieman, ja sekoita tasaiseksi lopun täyteseoksen kanssa.

Nosta pyöreä kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä sille kerros suklaatäytettä. Levitä vaalea kreemitäyte suorakaiteen muotoisen kakkupohjan päälle ja leikkaa se 4 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa yksi suikaleista poikittain kahtia. Kääri toinen paloista rullalle ja aseta keskelle pyöreää kakkupohjaa. Kieritä sen jälkeen muut suikaleet spiraalin muotoon sen ympärille. Levitä loput suklaatäytteestä reunoille niin, että päälle jää näkymään kaunis rullakuvio. Koristele mantelilastuilla. Anna kakun kiinteytyä kylmässä, mieluiten yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti