Perheessämme täytekakut eivät ole olleet erityisen kovassa huudossa. Juhlapäivän kahvipöytä ansaitsee kuitenkin kruununsa, joten kehittelin omanlaista herkkua koko perheen mieltymysten mukaan. Seurauksena syntyi kirpeän raikas moussekakku, jonka erivärisissä kerroksissa maistuvat mustaherukka sekä vadelma ja sitruuna. Marjoja voi toki vaihdella omien suosikkien ja sesonkien mukaan. Oma vuokani on halkaisijaltaan 26 cm, jonka mukaan ainekset ovat mitoitettu. Kerrostettu moussekakku on kaunis, mutta vaatii pari tuntia hyytymisaikaa kerrosten välissä. Valmista kakku edellisenä päivänä.
Äidin pinkki moussekakku
pohja:
75 g voita
mustaherukkatäyte:
300 g mustaherukoita (pakaste)
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
4 dl vispikermaa
vadelmatäyte:
200 g tuoreita vadelmia
1 dl punaviinimarjamehua
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
sitruunan raastettu kuori
6 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
4 dl vispikermaa
Mustaherukkatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi. Aja mustaherukat, jogurtti ja sokerit tehosekoittimessa tasaiseksi. Mittaa aluksi ennemmin vähän vähemmän sokeria ja lisää tarvittaessa. Kakku on parhaimmillaan vähän kirpeänä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori ja ota raaste talteen vadelmatäytettä varten. Purista sitruunanmehu ja kuumenna kattilassa lähelle kiehumispistettä. Puristele liivatelehdet yksi kerrallaan kuivaksi ja sekoita tasaiseksi kuumaan sitruunaliemeen. Lisää liemi ohuena nauhana mustaherukkamassaan ja sekoita huolellisesti. Kääntele kermavaahto varovasti mukaan ja kaada vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Vadelmatäyte: Laita jälleen liivatelehdet kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Mittaa vadelmat, viinimarjamehu, sokeri ja sitruunan raastettu kuori tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Purista sitruunanmehu ja kuumenna kattilassa lähelle kiehumispistettä. Puristele liivatelehdet ja sekoita sitruunaliemeen. Lisää liemi ohuena nauhana vadelmaseokseen ja sekoita huolellisesti. Kääntele kermavaahto varovasti mukaan ja kaada vuokaan hyytyneen mustaherukkatäytteen päälle. Pehmennä laskua nuolijalla, sillä alempi kerros ei ole vielä täysin hyytynyt. Pehmeänä kerrosten välit kiinnittyvät kauniisti. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään kuusi tuntia. Irrota vuoka varovasti, koristele ja tarjoile!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti