lauantai 9. toukokuuta 2015

Pihistetty parsapiirakka ja laseihin inkiväärijuomaa


Tämä helppo parsaherkku tuli vastaan Instagramissa ja jäljitin alkuperäisen reseptin Maistuis varmaan sullekin -ruokablogista. Piirakka on myös koemaistatettu naapurintätillä ja olimme molemmat yhtä mieltä siitä, että herkullista on. Vielä kun piirakka tulee ihan olemattomalla vaivannäöllä! Kun teemana on helpot herkut, kokeilin tehdä piiraalle kaveriksi oikaistun "ginger alen", josta tuli kesäjuomaksi kiva ja raikas, ja ohje tälle löytyy myös alta. 


Ikihelppo parsapiirakka

n. 600 g valmista lehtitaikinaa
1 muna voiteluun
200 g ranskankermaa (tai turkkilaista jogurttia)
sitruunan raastettu kuori
nippu vihreää parsaa
3 munaa
suolaa
mustapippuria
sitruunanmehua
(ilmakuivattua tai kylmäsavustettua kinkkua)

Esilämmitä uuni 200°C. Sulata lehtitaikinalevy ja kauli sitä kevyesti niin, että parsat mahtuvat riviin . Voit käyttää myös lehtitaikinalevyjä, kuten minä, jolloin mittaa sopiva määrä levyjä uunivuokaan ja sulatuksen jälkeen levyjen saumat kostutetaan vedellä ja kaulitaan kevyesti yhteen.

Voitele taikinalevyn reunat kananmunalla parin sentin leveydeltä ja pistele keskiosat haarukalla. Paista pohjaa 10 minuuttia, jonka aikana ehdit valmistella täytteet. Sekoita sitruunankuoriraaste ranskankerman joukkoon. Pese parsat ja poista puumaiset kannat, kuori tarvittaessa. Toisin kuin alkuperäisessä reseptissä, jätin parsat kokonaan keittämättä. Koostumuksesta tuli täydellinen.

Levitä ranskankermatäyte ja lado parsat riviin  taikinalevyn päälle. Lisää päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Riko munat päälle varoen, ettei rakenne rikkoudu. Jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia. Purista muutama pisara sitruunanmehua kypsän piirakan päälle. Halutessasi voit levittää kypsän piirakan päälle muutaman siivun ilmakuivattua kinkkua, tai kylmäsavustettua speckiä, kuten minä. Herkuttele heti!


Kupliva inkiväärijuoma

mittaa kattilaan :

n. 100 g raastettua tuoretta inkivääriä
2 dl vettä
1 dl (täysruoko)sokeria
1 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Keittele hiljalleen kannen alla puoli tuntia. Anna jäähtyä rauhassa, maku voimistuu vielä. Siivilöi jäähtynyt seos tiheän siivilän läpi. Painele lusikalla, niin saat kaiken maun mukaan. Lisää jäitä, tuoretta minttua ja noin litra kuplavettä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti