Lempiruokienpäivä on elämännautiskelijan keittiöpäiväkirja. Arkena ruoanlaiton tulee olla mutkatonta, jolloin suosin kausi- ja kasvispainotteista ruokavaliota. Vastapainona vapaapäiviin voi kuulua jotain aivan muuta. Ulkonäkö ei ole tärkeintä, silti aivan ensimmäiseksi syömme aina silmillämme. Tule mukaan, inspiroidu ja nauti elämästä kanssani!
keskiviikko 11. helmikuuta 2015
Konstailematon hapankaali-bratwurstikeitto
Kun nyt kerrankin olen yksin kotona, päätin olla rohkea ja suostuin romanttisille treffeille kanssani. Huolellisen harkinnan (sekä lähikaupan päivän tarjouksien) tuloksena päädyin tarjoamaan konstailematonta, mutta herkullisella tavalla aisteja herättelevää hapankaali-bratwurstikeittoa. Tämä valinta osoittautuikin vastustamattoman maukkaaksi.
Konstailematon hapankaali-bratwurstikeitto
Valmistin keiton kolmen litran vetoiseen teräskattilaan, josta syön itseni ähkyksi pari päivää ja vähän päälle. Annoksen pitäisi riittää neljälle.
400 g rasia hapankaalia
200-250 g bratwurstia
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
voita tai öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kirsikkatomaatteja
(pikkukurkkupurkin jämät liemineen)
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
vettä tai kasvislientä
nippu tuoretta persiljaa
Kuullota sipuli voissa tai öljyssä. Lisää murskatut tai paloitellut valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja -murska sekä hapankaali. Mausta sopivasti. Anna porista hiljalleen kannen alla samalla kun ruskistat bratwursteihin kevyesti väriä paistinpannulla. Lisää makkarat seokseen, samoin kurkkupurkin jämät sekä kirsikkatomaatteja. Lisää vettä tai kasvislientä, kunnes liemi on sopivaa. Tarkista maut ja kiehauta. Nauti heti tai myöhemmin. Keiton maut vain paranevat lämmitettäessä. Koristele reilulla nipulla persiljasilppua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti