Shakshukan resepti on helposti muunneltavissa. Voit korvata kvinoan kikherneillä, tai ruusukaalin vaikkapa kesäkurpitsalla, vihreillä pavuilla tai paprikalla. Murustele fetajuustoa pinnalle kananmunien lisäämisen jälkeen tai lihaisan pannun saat kun lisäät chorizoa. Vain mielikuvitus on rajana.
Shakshuka kvinoalla ja ruusukaalilla
Annos riittää ateriaksi kahdelle nälkäiselle tai aterian osaksi neljälle.
n. 1 dl kvinoaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
tuoretta chiliä oman maun mukaan
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tlk tomaattimurskaa tai kokonaisia kuorittuja tomaatteja
100 g ruusukaalia (lue lisää ruusukaalista)
1 tl täysruokosokeria (myös muscovado tai intiaanisokeri)
suolaa
mustapippuria
2 tai 4 kananmunaa
tuoretta persiljaa tai korianteria tms.
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Samalla kun kvinoa kiehuu, hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa tai kasarissa ja kuullota sipulisilppua pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja hienonnettu chili sekä juustokumina ja paprikajauhe, kuullota vielä hetki. Irrota ruusukaaleista tarvittaessa kannat ja uloimmat lehdet. Suuret ruusukaalit voit puolittaa. Lisää pannuun. Kaada sekaan tomaattimurska. Lisää sokeri sekä suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.
Sekoita joukkoon keitetty ja valutettu kvinoa. Paina seokseen kuopat, joihin rikot kananmunat. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes munien koostumus on sopiva. Keltuainen saa jäädä keskeltä valuvaksi, jolloin hyytymiseen menee 5-10 minuuttia. Ripottele hienonnettua yrttiä pinnalle ja rouhaise mustapippuria myllystä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti