Lempiruokienpäivä on elämännautiskelijan keittiöpäiväkirja. Arkena ruoanlaiton tulee olla mutkatonta, jolloin suosin kausi- ja kasvispainotteista ruokavaliota. Vastapainona vapaapäiviin voi kuulua jotain aivan muuta. Ulkonäkö ei ole tärkeintä, silti aivan ensimmäiseksi syömme aina silmillämme. Tule mukaan, inspiroidu ja nauti elämästä kanssani!
tiistai 17. helmikuuta 2015
Liu lau laskiaista, vanhan muorin tappuraista, onko rokka keitetty?
Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja paljon vihreää! Laskiaistiistain perinteisiin kuuluu hernekeitto ennen kuin isketään kuka milläkin täytettyjen herkkupullien kimppuun. Tällä kertaa vähän uudenlaista lähestymistapaa hernekeiton valmistukseen; tuorehernekeitto onnistuu talvella myös pakasteherneistä ja valmistuu käden käänteessä.
Tuorehernekeitto
Annos riittää kahdelle nälkäiselle tai neljälle alkukeitoksi. Vegaanisen keitosta saa käyttämällä öljyä voin sijasta.
400 g herneitä (pakaste)
n. 1 dl vettä
1 rkl voita tai öljyä
1 valkosipulinkynsi
purjon vaalea osa
1 tl piparjuuritahnaa
1/2 limetin mehu
6-8 dl kasvislientä
meiramia
suolaa
mustapippuria
Kuullota huolettomasti pilkottu purjo sekä kuorittu ja veitsen lappeella murskattu valkosipulinkynsi kattilassa kevyesti miedolla lämmöllä. Älä ruskista! Lisää herneet kattilaan ja peitä vedellä niin, että herneet juuri ja juuri peittyvät. Mausta meiramilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kuplia hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää piparjuuritahna sekä limetin mehu ja soseuta kasvisliemen kanssa sopivan paksuksi. Tarkista maut. Keitto maistuu sekä kylmänä alkupalana että kuumana ateriana pulkkamäen jälkeen. Rouhi annosten pinnalle mustapippuria myllystä ja koristele vaikkapa herneenversoilla.
PS. Kun teet kasvisliemen itse, tiedät mitä syöt. Esimerkiksi Isoäidin reseptillä -blogissa on postaus
kasvisliemen valmistuksesta. Tätä voi varioida loputtomiin oman mielen ja kasvisten saatavuuden mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti